دبیر ستاد اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش:

نقشه راه سند تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی طی یک سال کار تصویب و ابلاغ شده است

نشست خبری ‌علی پارسانیا دبیر ستاد اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با موضوع «رویداد بین‌المللی الف‌تا» و «اقدامات آموزش و پرورش در جهت اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش» بعدازظهر امروز برگزار شد.

علی پارسانیا در این نشست اظهار کرد: مراسم اختتامیه و نمایشگاه دومین رویداد الف تا از ۲۱ تا ۲۳ شهریور در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ما ۴ خلا در آموزش و پرورش داشتیم و این رویداد برای پاسخ به این خلأهای طراحی شد. یکی از این خلاها این بود که مدارسی داریم که معلمان و مدیران آنها به صورت ویژه در حال انجام کارهای آموزشی و تربیتی هستند ولی زحمات آنها دیده نمی‌شود. ما نیازمند سازوکاری ویژه برای دیده شدن و شنیده شدن این عزیزان هستیم. مسأله دوم اینکه تجربیات خوب، الهام‌بخش و امیدآفرین در سراسر کشور توسط معلمان و مدیران شکل می‌گیرد اما متاسفانه در همان مدرسه و منطقه می‌ماند در حالی که باید این تجربه تکثیر شود. باید این تجربیات را بشناسیم و بشناسانیم. خلا سوم این بود که یکی از راهبردهای تحول در نظام‌های اجتماعی، قله‌سازی از قهرمانان است. قهرمانی می‌تواند فضای جامعه را تغییر دهد که الگو شود. ما در آموزش و پرورش قهرمان داریم اما به قله تبدیل نمی‌شوند. الف‌تا برای قله‌سازی است. مسأله چهارم هم که یک خلا بود، این بود که تمام کارهای تحولی ما بخشنامه‌ای و از بالا به پایین بود.

پارسانیا اضافه کرد: اینکه ما بخواهیم فقط در مرکز طراحی و ابلاغ کنیم و مدیر مدرسه اجرا کند حتما محکوم به شکست است. ما برای تغییر و تحول نیازمند حرکت از پایین به بالا هستیم. الف تا دنبال این است که زمینی فراهم کند که دستوری نباشد، برای این است که یک حرکت شبکه‌ای جمعی رخ دهد. رابطه یک‌سویه بالا به پایین باید از بین برود.

دبیر ستاد اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش گفت: سال گذشته استقبال خوبی از الف تا شد و ۱۶ هزار اثر به دبیرخانه رسید. اما امسال ۱۰۸ هزار تجربه در وبگاه الف‌تا توسط معلمان ثبت شد. ۱۸۰ هزار فرهنگی هم در حال حاضر عضو وبگاه هستند. از سال گذشته یک بانک تجربیات شکل گرفته است.

وی با بیان اینکه امسال رادیو الف تا به رویداد اضافه شده است و این حاصل گفتگوهای کارشناسان ما با معلمان و مدیران است، گفت: امسال نمایشگاه تغییراتی داشته است. از جمله نحوه ارائه‌ها تغییر کرده است. علاوه بر غرفه‌ها که «غرفه روایت‌گری» نام دارد نشست‌های تجربه‌نوردی در ۱۵ دقیقه با حضور کارشناسان برگزار خواهد شد. این تجربه‌ها ضبط و در وبگاه بارگذاری خواهد شد.

پارسانیا گفت: تک تجربه‌ها و مدارس پیشتاز دو بخش نمایشگاه را تشکیل می‌دهد. ۹ هزار اثر در بخش مدارس پیشتاز و ۹۹ هزار اثر مربوط به بخش تک‌تجربه است. ۹ هزار مدرسه ثبت اثر داشتند که ۶۲ مورد انتخاب شده‌اند و در نمایشگاه حضور دارند. تک‌تجربه‌ها نیز تجربه خاص یک نفر است که ۸۵ اثر در مرحله کشوری در این حوزه پذیرفته شدند و به صورت موضوعی در کنار هم قرار گرفته‌اند.

دبیر ستاد اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در پایان این نشست گفت: نقشه راه سند تحول در شورای عالی انقلاب فرهنگی طی یک سال کار تصویب و ابلاغ شده است. در این نقشه راه ۱۴۷ پروژه داریم که یکی از پروژه‌ها الف‌تا است.

وی در پایان افزود: شعار امسال نمایشگاه الف‌تا «۱۷۲۰ سال تجربه را در یک روز درو کن» است. این عدد مجموعه تجربه سنوات خدمت معلمان و مدیرانی است که در دومین رویداد الف‌تا در مرحله کشوری پذیرفته شده‌اند و در نمایشگاه حضور خواهند داشت.